Za inovativne biznise bespovratni poticaji do 50.000 dolara

Bez autora
Apr 24 2024

Predstavnicima domaćih start-ap kompanija, mikro, malih i srednjih preduzeća (MSP) danas je u Naučno-tehnološkom parku (NTP) Novi Sad predstavljen javni poziv za dodelu bespovratne finansijske podrške, u okviru šestogodišnjeg „Star-tek“ projekta.

Taj šestogodišnji projekat podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji naše privrede, koji sprovodi NALED u saradnji sa Vladom Srbije, najveći je razvojni projekat u našoj zemlji kojeg finansira privatni sektor, odnosno Kompanija „Filip Moris“, sa osam miliona dolara.

- Ovim konkursom biće dodeljeno do 50.000 dolara za najmanje deset preduzeća. Mogu da se prijave startapi i MSP koji nisu stariji od deset godina i spremni su da implementiraju svoje projekte na polju inovacija i žele da transformišu poslovanje uvođenjem novih tehnologija – objasnila je Ivana Bogosavljević Čikić, šefica jedinice za podršku i upravljanje projektima pri NALED-u.

Ona je dodala da će u sklopu tog konkursa za najmanje pet preduzeća biti omogućen program podrške za ubrzani razvoj kroz mentorski rad, obuke, povezivanje sa investitorima i druge aktivnosti.

Konkurs je otvoren od 15. aprila do 31. maja ove godine.

NALED je u protekle tri godine podržao 82 projekta na polju inovacija i digitalne transformacije, od kojih je osam i z Novog Sada.

Pozdravljajući učesnike skupa, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je istakao da je pokrajinski sekretarijat na čijem je čelu prethodne dve godine plasirao više od dve milijarde dinara za direktnu pomoć mikro i malim preduzećima, u nameri da poveća konkurentnost naše privrede. - Kreiraćemo i nove konkurse, da bismo podstakli osnivanje novih preduzeća jer hoćemo da što veći broj mladih budu preduzetnici – izjavio je Ivanišević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik